053 - 799 00 32

Letselschade advocaat nodig in Enschede?

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval in Enschede

Bij een bedrijfsongeval komt de relatie tussen de werkgever en de werknemer vaak onder druk te staan. Wie is verantwoordelijk voor het ongeval, de werkgever of de werknemer? Er zijn veel grijze gebieden waarin de aansprakelijkheid zeer lastig is vast te stellen. Wat als u op uw werk van de trap valt en daarbij zwaar letsel oploopt? Had uw werkgever moeten zorgen voor veiligheidsschoenen of een minder gladde trap? U zou denken dat u zelf beter op had moeten letten, maar in dit soort situaties zal het recht toch vaak wijzen op de tekortkoming van de werkgever in het nemen van voorzorgmaatregelen.

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval vaststellen

In Nederland is de werkgever vaak verantwoordelijk. Het arbeidsrecht is zo opgebouwd dat de werkgever bijna niet onder de aansprakelijkheid uit kan komen. De bewijslast ligt dan ook vaak bij de werkgever. Als een ongeval heeft plaatsgevonden, dan moet de werkgever bewijzen dat hij aan de zorgplicht heeft voldaan. In het geval van opzet of bewuste roekeloosheid van de werknemer ligt de aansprakelijkheid bij de werknemer.

Om het juridische proces soepel te laten verlopen en spanningen tussen werkgever en werknemer zoveel mogelijk te beperken, is het verstandig een letselschadespecialist in te schakelen. De deskundige advocaat van RP Advocaten zal u professionele ondersteuning bieden in het aansprakelijk stellen van uw werkgever.

Corina van Assen

Corina van Assen

Uw letselschade advocaat

Corina van Assen studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze heeft jarenlang ervaring opgedaan als letselschade advocaat bij verschillende advocatenkantoren in Nederland. Sinds kort heeft ze samen met Richard Pril haar eigen advocatenkantoor waar ze haar eigen visie op advocatuur kan doorvoeren. De wens van de cliënt staat bij haar centraal.

"Corina heeft mij bijgestaan na mijn beide bedrijfsongevallen. Met haar kennis en empathie heeft ze mij geweldig bijgestaan in een voor mij zware periode. We hebben beide zaken gewonnen en daar ben ik haar zeer dankbaar voor. Mocht ik ooit nog weer een letselschade advocaat nodig zijn, zal ik zeer zeker weer een beroep op haar doen."

J. Slot

Waarom RP Advocatuur?

  • Deskundig, eerlijk én persoonlijk advocatenkantoor
  • Betaalbaar, flexibel en efficiënt
  • Wij komen bij u langs voor een afspraak

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Oorzaken van letselschade

• Medische fouten
• Bedrijfsongevallen
• Verkeersongevallen
• Sportongelukken
• Geweldsdelicten
• Productiefouten

Werkgebied

Enschede, Binnensingelgebied, Hogeland, Boswinkel, Twekkerveld, Noord, Ribbelt, Enschede-Zuid, Industrie-/ Havengebied, Glanerbrug, Lonneker

Hoofdvestiging